• 0 342 3604372

Gaziantep Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık anabilim dalı olarak yaşamış olduğumuz felaketten dolayı çok üzgünüz, bu zorlu günleri birlikte atlatacağımıza inanıyoruz. Psikolojik danışmanların bu ve buna benzer süreçlerde çok aktif bir şekilde rol aldığını düşündüğümüzde psikolojik danışman eğitiminin de bunca acıya rağmen kaliteli bir şekilde devam etmesinin önemi çok açıktır. Bundan dolayı anabilim dalımız lisans öğrencilerinin ders seçimleri için aşağıdaki kararları almıştır:

  1. RPD lisans müfredatı incelenerek bir lisans öğrencisinin azami 10 ders (genel not ortalaması 2.00’ın üzerinde olan öğrenciler azami 11 derse kadar, 3.00’ın üzerinde olan öğrenciler ise 12 derse kadar alabilir) almasının uygun olduğu sonucuna varılmıştır.
  2. Üstten ders seçiminde öğrencilerin yalnızca genel kültür (EFGK kodu ile başlayan) ve meslek bilgisi (EFMB kodu ile başlayan) derslerini tercih etmeleri gerekmektedir. Üstten alan dersinin (PDR kodu ile başlayan) alınması eğitim-öğretimin kalitesini düşüreceği düşünüldüğünden anabilim dalı tarafından uygun görülmemektedir.
  3. Lisans öğrencileri yalnızca kendilerinin bir sınıf üzerindeki derslerden üstten ders seçebilirler. Örneğin bir öğrenci 1.sınıfa devam ediyorsa 3.sınıftan üstten ders seçemez. Bu kural düzensiz öğrenciler (ikinci üniversitesini okuyan, özel öğrenci, Farabi programı öğrencisi vb.) için geçerli değildir.
  4. Gerekli şartları taşımayan ders kayıtları danışmanları tarafından incelenecek ve öğrencinin fazladan seçtiği dersleri ders kaydından silinecektir.